top of page
20200725_205252_003.jpg

ONZE BOERDERIJWINKEL
& MELKTAP

PUUR & SMAAKVOL

Kwaliteitsproducten

van onze boerderij

In onze boerderijwinkel zijn allerlei producten te verkrijgen, zoals verse biologische melk, rauwmelkse kaas, biologisch rundvlees, boerenijs, eieren, appelsap en honing.

(pinnen is mogelijk)

De boerderijwinkel is open op:

zaterdag 13.00 - 17.00 uur

of op afspraak

Verse biologische rauwe melk van de melktap, eieren en boerenijs zijn 24/7 te verkrijgen bij onze melktap.

Melktap De Raesfeltstede 06-05-2021LJF_3

ONZE PRODUCTEN

PUUR & SMAAKVOL

Melk staand.jpg

OF KOM LANGS
IN ONZE
BOERDERIJWINKEL

(pinnen is mogelijk)
Vlees staand 1.jpg
Kaas staand 2.jpg
Appelsap staand 1.jpg

GRASGEVOERD BIOLOGISCH RUNDVLEES

Het grasgevoerde biologisch vlees is afkomstig van onze eigen Fries-Hollandse koeien. Dit ras is een dubbeldoelkoe, zowel geschikt voor melkproductie, als voor vlees. Onze koeien lopen zeven maanden per jaar, 20 uur per dag, buiten en eten dan gras met daarin klavers en verschillende kruiden en dat geeft een heerlijke smaak aan het vlees. En het vlees is daardoor mooi gemarmerd. Het is puur, natuurlijk en smaakvol vlees en je weet precies waar het vandaan komt.

RAUWMELKSE KAAS

Onze rauwmelkse kaas wordt gemaakt op ons erf gemaakt door De Kaasbaas. Tijdens de ochtendmelking wordt warme melk rechtstreeks in de kaastobbe gepompt en wordt er rauwmelkse kaas van gemaakt. Nadat de kazen in de vorm zitten worden de kazen meegenomen door De Kaasbaas en worden ze gepekeld en voorzien van een coating. Na 6 weken is de kaas klaar en verkrijgbaar in de boerderijwinkel.

Er zijn diverse smaken: naturel, fenegriek, brandnetel en Italiaanse kruiden.

BIOLOGISCHE RAUWE MELK

Onze biologische rauwe melk is 24/7 verkrijgbaar bij onze melktap. Deze gekoelde melk komt rechtstreeks van de koe en is onbewerkt. Speciaal aan onze melk is dat onze koeien 'gras gevoerd' zijn. Onze Fries-Hollandse koeien krijgen voer van eigen land met grassen, klavers en ook kruiden. Dat zorgt voor een heerlijke smaak en dat maakt onze melk extra gezond en lekker.

BOERENIJS

Het ambachtelijke boerenijs van onze melk is verkrijgbaar in de smaken vanille, stracciatella en aardbei. Het ijs wordt gemaakt, van onze melk, door ClaraBella.

APPELSAP

Ons appelsap met een vleugje peer is geperst door de Achterhoekse SapPers. Alle appels en peren zijn afkomstig van onze eigen hoogstamboomgaard.

EIEREN

Onze Australorp (zwarte en blauwe kleurschakering) en onze Noord-Hollandse blauwe kippen zorgen voor de verse eieren. Verkrijgbaar 24/7 bij de melktap.

HONING

De honing is afkomstig van de bijenkasten die Imker Wesley Albers op ons erf heeft staan. De lindes langs de Nieuweweg, fruitbloesems, ons gezaaide bijenmengsel en de bloeiende klavers in onze weilanden zorgen voor een heerlijke honing.

Melktap%20De%20Raesfeltstede%2006-05-202
bottom of page