Stamppot hachee met een twist

Met braadlappen van Bio Boerderij Keuper


We hebben een heerlijk recept voor je met onze eigen biologische grasgevoerde braadlappen, stamppot hachee met een twist!


Dit recept is voor ons gemaakt door FoodLies met onze eigen braadlappen.

Foto credits: Foodlies


Ingrediënten voor 4 personen


Stamppot

- 1 kg aardappelen - 3 el roomboter

- 1 kg hutspotgroenten - scheut melk (uit de melktap ;-) )

- 2 preien - snuf nootmuskaat

- 200 gram spekjes - 1 el kerriepoeder


Hachee met een twist

- 800 gram braadlappen - 4 kruidnagels

- 3 el bloem - 1 tl suiker

- 500 ml runderbouillon - 2 uien

- 2 el rode wijnazijn - 3 tl mosterd

- snuf paprikapoeder - 2 el ketjap

- 2 laurierbladen - 2 el roomboter


Bio Boerderijk Keuper Braadlappen Biologisch grasgevoerd rundvlees Megchelen


Nu met het thuiswerken, kun je dit heel makkelijk klaarmaken. Het suddert lekker door als jij aan het werk bent.

Bestel je braadlappen online!




Zo maak je de hachee

  1. Snijd het vlees in stukken van ± 3 cm. Halveer de ui in de lengte en snijd in dunne ringen. Smelt de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Voeg de uien toe. Breng op smaak met de paprikapoeder.

  2. Voeg de bloem toe aan de pan en roer het er doorheen. Blus het vlees af met de rode wijnazijn en voeg de runderbouillon, suiker, laurierbladen en kruidnagels toe*. Laat het geheel, afgedekt, minimaal 3,5 uur sudderen op laag vuur. Haal het laatste halfuur de deksel van de pan en laat de saus indikken. Word je saus tussendoor al wat dikker? Voeg er dan gerust wat extra water aan toe.

  3. Voeg de laatste 10 minuten de ketjap en mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.


*Steek de kruidnagel in de blaadjes laurier, zo raak je ze niet snel kwijt. 

Zo maak je de stamppot

  1. Breng 2 ruime pannen met water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappels, afgedekt, in ± 20 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen. Voeg aan de andere pan de hutspot groenten toe en kook in ± 20 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen. Houd een klein beetje kookvocht apart.

  2. Halveer de prei in de lengte en snijd in dunne halve ringen. Verhit 1 el roomboter in een pan en bak de prei ± 6 minuten. Voeg na 6 minuten de spekjes toe en bak totdat de spekjes goed gaar zijn.

  3. Voeg de aardappelen en hutspotgroenten bij elkaar. Voeg ook de roomboter, een scheut melk, de nootmuskaat en kerriepoeder toe. Stamp met een stamper. Nog niet smeuïg genoeg? Voeg dan wat kookvocht toe. Roer tenslotte de spekjes en de prei erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.


Serveer de stamppot met de hachee. Eet smakelijk!
0 opmerkingen